Prevenció d’atacs de gossos en el repartiment


01 / 06 / 2006 | Intersindical

                                                         
DOCUMENT-GUIA DE PREVENCIÓ, perquè servisca d’ajuda en el cas, de patir un atac d’un gos

Davant de l’alarma que estan produint els atacs de gossos, als/les companys/es de repartiment, el STAS-iV hem realitzat este DOCUMENT-GUIA DE PREVENCIÓ, perquè servisca d’ajuda en el cas, de patir un atac d’un gos.

Açò implica el compromís, de ser contundent i escrupolós per evitar confrontacions amb els clients que tinguen estos animals solts, o mal amarrats.
Però en. STAS-iV Estem convençuts que la prevenció és la millor de les medicines. i mes, quan la prevenció afecta nostra integritat física i psíquica.
COM HEM D’ACTUAR PER A PREVINDRE?

1r) Localitzar i fer un cens de les entregues de risc (amb gossos solts, cadenes massa llargues…etc.) amb gossos o sense bústia a l’entrada de la finca/casa.
2n) Comunicar al cap immediat, per escrit, les dades dels veïns que tenen els gossos o altres animals en situació perillosa per a l’exercici del repartiment. Així com, el fer una còpia d’este cens a la Policia Municipal.

3r) La Direcció haurà d’enviar una comunicació per a corregir esta situació irregular en el termini màxim de 15 dies, transcorregut este: es deixarà de donar servei.

4t) Mentre transcorre este termini, s’intentarà l’entrega de la correspondència amb les degudes precaucions; si la situació s’entén perillosa per a la integritat física, no es farà l’entrega. 

5t) En cas d’incidència, i en el primer moment que es puga, es presentarà denúncia davant de la guàrdia civil / comissaria de policia, i es comunicarà al Cap Immediat.

6t) Se sol•licitarà l’assistència jurídica de Correus i Telègrafs, a la que es té dret per ser un fet succeït en acte de servici.

Amb este document, elaborat pel STAS-iV, vos informem que en el Comitè de Seguretat i Higiene i per iniciativa de la Intersindical Valenciana, acordà espolsar un antic protocol, per a actualitzar i retocar, proposant-ho a la Direcció de Correus com a manual de protecció davant dels atacs continus de gossos. Des de l’STAS-IV, amb esta aportació, voldríem, sumar l’aportació d’altres companys i la mateixa Empresa, per arrodonir un protocol-guia davant el perill d’atacs d’estos animals.

L’STAS-IV, exigirà al servici de Prevenció de Riscos Laborals de Correus:

  • Els cens d’incidents i accidents ocorreguts fins el dia d’hui.
  • Així com les avaluacions de riscos especifiques d’este perill i les mesures preses o previstes per minimitzar els atacs dels gossos.
  • Davant de qualsevol dubte que et sorgisca, pots dirigir-te a STAS-iV on t’assessorarem.


......................................................................................
STAS-IV a Correus.- plaça Gabriel Miró, 7-3ª pltª  Alacant (03001)  tel 665 637 900 .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

Prevención de ataques de perros en el reparto

Ante la alarma que están produciendo los ataques de perros, a las/os compañeras/os de reparto, el STAS-iV hemos realizado este DOCUMENTO-GUÍA DE PREVENCIÓN, para que sirva de ayuda en el caso, de sufrir un ataque de un perro.

Esto implica el compromiso, de ser tajante y escrupuloso para evitar confrontaciones con los clientes que tengan un animal suelto, o mal amarrado.
Pero en STAS-iV. Estamos convencidos que la prevención es la mejor de las medicinas. y mas, cuando la prevención afecta a nuestra integridad física y psíquica.

¿CÓMO DEBEMOS ACTUAR PARA PREVENIR?
1º) Localizar y censar las entregas de riesgo (con perros sueltos, cadenas demasiado largas…etc.) con perros o sin buzón a la entrada de la finca/casa.

2º) Comunicar al jefe inmediato, por escrito, los datos de los vecinos que tienen los perros u otros animales en situación peligrosa para el desempeño del reparto. Nuestro consejo seria hacer una copia de este censo a la Policía Municipal.

3º) La Jefatura tendrá que enviar una comunicación para corregir esta situación el plazo máximo de 15 días, transcurrido el cual se dejara de dar servicio.

4º) Mientras transcurre dicho plazo, se intentara la entrega de la correspondencia con las debidas precauciones; si la situación se entiende peligrosa para la integridad física, no se hará la entrega. 

5º) En caso de incidencia, en cuanto sea posible, se presentara denuncia ante la guardia civil / comisaría de policía, y se comunicara al Jefe Inmediato.

6º) Se solicitara la asistencia jurídica de Correos y Telégrafos, a la que se tiene derecho por ser un hecho acaecido en acto de servicio.

Con este documento, elaborado por el STAS-iV, os informamos que en el Comité de Seguridad e Higiene y por iniciativa de la Intersindical Valenciana, se acordó desempolvar un antiguo protocolo, para actualizar y retocar, proponiéndolo a la Dirección de Correos como manual de protección ante los ataques continuos de perros.

Desde el STAS-iV, con esta aportación, querríamos, sumar la aportación de otros compañeros y la misma Empresa, por redondear un protocolo-guía ante el peligro de ataques de estos animales.
El STA-iV, exigirá al servicio de Prevención de Riesgos Laborales de Correos:

  • Los censo de incidentes y accidentes ocurridos hasta el día de hoy.
  • Así como las evaluaciones de riesgos específicas de este peligro y las medidas ya tomadas o previstas para minimizar los ataques de los perros. 
  •     Ante cualquier duda que te surja, puedes dirigirte al STAS-iV donde te asesoraremos.