VAGA ITV

Intersindical considera inacceptable la manca de diàleg de l’administració i l’incompliment de l’acord d’equiparació salarial. Avui hi ha convocades assemblees i demà es reunirà el comitè de vaga

28 / 09 / 2023 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


Estació ITV de Catarroja

Després que l’administració pública assumira la gestió de les ITV, es va arribar a un acord entre els sindicats i l’empresa d’equiparació salarial entre la plantilla de les diferents estacions per la disparitat de salaris i condicions laborals. Un acord que s’havia d’aplicar a partir del mes de juny del 2023.

Amb el canvi de govern, la nova Consellera d’Indústria ha qüestionat aquest acord i l’ha qualificat d’il·legal, fet que ha provocat indignació entre els sindicats signats i la plantilla afectada. Cal destacar, a més, que en cap moment la Conselleria ha atès cap de les demandes de reunió per part de la mesa negociadora durant tot aquest temps per aclarir la situació.

L’acord d’equiparació salarial era el primer pas per abordar un conveni únic que donarà cobertura a tota la plantilla, que encara depèn de 8 convenis diferents. Aquesta negociació del conveni està totalment paralitzada i sense voluntat que es convoque cap reunió amb mesa de negociació sobre unes condicions laborals que afecten unes mil famílies.

Estem parlant que existeix una diferència salarial segons convenis de vora un 50% entre personal de la mateixa categoria i amb aquest acord en 2026 es quedaria equiparat.

Pel que fa a les declaracions per part de la consellera d’industria Nuria Montes, que afirmen que aquest acord d´equiparació salarial és il·legal, entenem que l’acord posterior de borses de treball, també hauria de considerar-se il·legal segons el mateix criteri, i no ha sigut així.

Per tot el que hem exposat, Intersindical Valenciana, CCOO, UGT i CSIF van decidir convocar vaga indefinida per al pròxim 2 d’octubre.

En el posterior TAL (Tribunal d’Arbitratge Laboral) celebrat ahir 27 de setembre, els nous responsables de l’empresa no varen acudir i varen enviar al Director General ara en funcions, el qual solament va llegir un correu de la nova direcció . Aquest correu venia a dir que s´acordava per unanimitat per part dels components del consell de administració sol·licitar suspendre les mobilitzacions i accions programades fins que el nou consell d’administració poguera tindre coneixement de tots el documents necessaris per a conformar una posició sobre l’assumpte per la necessitat d’actuar en cautela i dins de la legalitat, amb el compromís d’una nova reunió en el termini de un mes.

Intersindical considera inacceptable aquesta situació i exigeix a la Conselleria l’aplicació immediata de l’acord i la convocatòria de les corresponents meses de negociació per a tractar les condicions del nou conveni. Mentrestant es manté la vaga indefinida convocada per al 2 d’octubre i fem una crida al personal per a secundar massivament la vaga, convocada per tots els sindicats de la ITV.

Més informació:


Secció Sindical d´Intersidical STAS a la ITV.

28 de setembre de 2023