Intersindical es reuneix amb el personal castigat per una carrera professional heretada

La carrera professional és l'herència dels “minuts del fem” de l'anterior legislatura.

22 / 02 / 2017 | Intersindical carrera professional


Els dilluns, bocata al sol en la Plaça de Manises.

Des de passat 6 de febrer, un grup de treballadores i treballadors públics castigats injustament per una norma que considera els drets laboral com un privilegi que cal penalitzar, han iniciat un procés de mobilització per a exigir la modificació del decret de carrera professional.
Avui, a la seu d'Intersindical, ens hem reunit amb un grup de persones promotores d'aquesta mobilització per a coordinar actuacions amb l'objectiu de vehicular unes reivindicacions i una lluita que el sindicat ha mantingut en tot el procés de negociació i aplicació del decret.

En fer memòria, cal recordar que Intersindical no va signar l'acord de carrera professional, entre altres motius perquè perjudicava el personal que havia promocionat. Som plenament conscients, tot i que no ens penedim en absolut, que aqueix posicionament ens va passar la corresponent factura en les darreres eleccions sindicals i encara avui des d'un recurrent plantejament possibilista, que deixa de ser l'argumentari habitual per a justificar acords denigrants, se'ns fan retrets per haver intentat corregir una norma que continua deixant víctimes innocents al seu pas.

Com a mostra d'aquesta oposició, podeu consultar ací el nostre correu d'octubre de 2014 on denunciàvem la modificació d'un decret encara non-nat.

Però, a més, en publicar el decret, vàrem recórrer davant els tribunals i reclamàrem que al personal en aqueixa situació se li aplicara una normativa que no li perjudicara. Aquests judicis estan paralitzats, pendents de la resolució que prenga el Tribunal Suprem sobre el decret de carrera professional. D'aquestes actuacions també informàrem puntualment als nostres correus:

http://stasweb.intersindical.org/noticies/article/el_consell_aprova_el_decret_de_carrera_sense_el_personal_laboral_i_interi_i

http://stasweb.intersindical.org/noticies/article/amb_les_resolucions_de_reconeixement_de_la_carrera_arriba_el_moment_de_reco


I des de l'inici d'aquesta legislatura hem reclamat insistentment en tots els àmbits de negociació la intervenció prioritària, sense necessitat d'esperar que siga la justícia qui obligue l'administració, per a corregir una norma absolutament injusta i discriminatòria.

http://stasweb.intersindical.org/noticies/article/mesa_tecnica_per_a_ordenar_la_negociacio_de_la_mesa_sectorial

http://stasweb.intersindical.org/noticies/article/que_va_ser_del_decret_de_seleccio_la_funcionaritzacio_la_carrera_els_educad

Per tot el que hem explicat, considerem que Intersindical ha mantingut amb fermesa un posicionament coherent i coincident amb el que reclama el personal que promou i participa en aquest procés de mobilització. Tot just per això, ara, quan l'administració ens convoca a unes negociacions per a modificar el decret de carrera en el sentit que reclamem, pensem que és el moment de vertebrar dinàmiques convergents per a incorporar totes les veus i totes les aspiracions en la recerca de solucions a una discriminació que mai no s'hauria d'haver produït.

Amb aquest objectiu, compartim amb totes i tots vosaltres l'esborrany de modificació del decret i us animem a fer-nos arribar les vostres propostes i suggeriments, al temps que volem col·laborar en la difusió de les concentracions convocades pel personal damnificat pel decret de carrera professional tots els dilluns a les 15 hores a la Plaça de Manises, davant el Palau de la Generalitat i tots els dijous a les 11 hores a la Torre 4 de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre.


Consulteu l'esborrany de modificació del decret ací:



Descarrega't el document adjunt