25N 2022 Totes contra les violències masclistes

A divuit de novembre de 2022 són 76 les dones assassinades per
violència masclista en l'Estat espanyol, s’han de comptar totes.

Ens vegem el 25N al carrer

València al carrer Cerdà de Tallada entre les 18:30- 18:45 h. Ubicació: https://goo.gl/maps/1UUbgZViG6YsZH5AA

Alacant a la Plaça de la Muntanyeta 19 h. Ubicació: https://goo.gl/maps/sBvMW85f1coBeCZx6

Elx concentració a les 20:30 h a la Plaça de Baix. Ubicació: https://goo.gl/maps/x35DcypB7WafRAPk7

Castelló Plaça de les Aules 18:30 h. Ubicació: https://goo.gl/maps/tSywrxHzPXZ6Cke38


23 / 11 / 2022 | Intersindical Valenciana-STAS Gva


L’Estat espanyol s’ha convertit en el primer país del món a comptabilitzar tots els feminicidis, una dada demandada històricament pel moviment feminista. Assassinat masclista és tot assassinat exercit per un home cap a una dona independentment si es té o s’ha tingut relació sentimental amb el seu assassí o no.

A divuit de novembre de 2022 són 76 les dones assassinades per violència masclista en l’Estat espanyol, s’han de comptar totes.

Les denúncies d’aquestes dones són només d’un 25%, contant que es registren com a mínim unes 120.000 denúncies per maltractament davant els jutjats destinats a violència masclista anualment. Això s’aproxima a la realitat, però no és una dada real cent per cent perquè bé sabem que hi ha quantitat de dones que no denuncien i pateixen dia a dia en la seua llar aquest tipus de violència. A aquestes dones ens dirigim en aquest moment que la majoria d’elles tenen filles i/o fills. “Si no ho fas per tu, fes-ho per elles i/o per ells”:

-Si vius en un entorn on es menysprea i maltracta a les dones, explica’l a algú de confiança, busca suport i denúncia. La violència masclista en una llar directament o indirectament es veu reflectida en el desenvolupament psicològic i emocional dels fills/as de les dones maltractades.
-Al voltant del 80% dels homes que van a judici per violència masclista són condemnats. Encara que un 20% no ho siga, no significa que siguen denúncies falses, sinó que al final la víctima s’ha negat a reiterar la seua declaració davant del seu agressor. HAS ARRIBAT FINS ACÍ? HAS DE CONTINUAR.

-La violència masclista ha augmentat des de 2021 en xiques de 18 a 24 anys, cada vegada són més les joves que ho denuncien. Hui dia saben que tenen un suport legal i institucional al qual poder acudir, molt important, perquè són elles mateixes les que es neguen a ser dones maltractades. Lamentablement, continuen moltes altres sense saber identificar aquest tipus de violències. Tenim com a exemple recent l’ocorregut en el Col·legi Major Elías *Ahuja, on els càntics cap a les estudiants d’un altre col·legi, femení en aquest cas, incloïen paraules com: “Putes…..ninfómanas …cardareu” al que algunes de les estudiants d’aquest altre col·legi responien amb una disculpa, fins i tot una broma.

El setembre passat el Centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut va publicar un informe Baròmetre Joventut i Gènere 2021 en el qual se citava :”Creix el percentatge de xics joves (15-29 anys) que nega la violència de gènere o li resta importància.” Anem retrocedint, què estem fent malament?

On podem acudir davant una situació de violència masclista?

Tenim diversos punts municipals de l’Observatori Regional de Violència de Gènere, ara bé, problemes que ens trobem:
-A més del que és ja el suficient trauma que comporta la denúncia davant una violència masclista, els tràmits judicials s’eternitzen perquè no hi ha inversió en personal que es dedique a aquests procediments.

-Moltes d’aquestes dones no tenen ocupació o el que tenen no és compatible amb la conciliació familiar i viuen amb salaris insuficients.

-Donada la situació que existeix al nostre país amb l’habitatge, no poden accedir econòmicament a ella.

-Aquest tipus de denúncies varien també depenent del context en el qual es donen: a les dones rurals els costa molt més fer el pas per la seua situació d’aïllament, moltes vegades en comunitats molt xicotetes en les quals tenen falta d’informació. No hem d’oblidar a les nostres majors que les seues denúncies són ínfimes i moltes d’elles han passat tota la seua vida sent dones maltractades amb una resignació “divina”.

Problema més important, la poca inversió econòmica, podem crear lleis, centres de suport, organitzacions contra les violències masclistes…i???? si no hi ha ajuda econòmica per a aquestes dones i les seues filles i fills, de què ens serveixen??ja no és el pànic que tens al teu maltractador, existeix un altre pànic molt important: què serà de mi? de la meua família? No tinc res, no tinc lloc on viure, no tinc diners per a donar menjar als meus fills/as i no tinc la suficient empara institucional. Continuaré sent una dona maltractada fins que em mate.

No es pot continuar així, el 25N és un dia d’exigir als governs que paralitzen aquesta atrocitat el més prompte possible, però no pot quedar en una data assenyalada i l’endemà es convertisca en un dia més de reivindicacions fins al següent any.

En els pressupostos generals de l’Estat per al 2023 l’ajuda a les dones maltractades s’augmenta un 12% respecte al 2022, bé, els pressupostos per a programes d’armament i despesa militar augmenten un 25,8%.

Malgrat totes aquestes dades negatives Intersindical Dones i l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical volem donar un alé i una esperança a totes aquestes dones que estan patint aquest tipus de violències:

AMORS QUE FAN MAL

https://www.telecinco.es/amoresqueduelen/

Marisol: “Em sentia protegida, però el que estava fent era controlar-me”

Marisol: “Vaig començar a veure conductes estranyes, com jugar amb un ganivet al meu coll”

Marisol: “Vaig prendre la decisió quan el meu fill de vuit anys em va dir que ell no ens volia”

Moltes dones com Marisol van sortir a temps del seu infern particular gràcies a l’ajuda de gent professional, que malgrat els pocs recursos que se’ls atorguen, s’hi estan deixant “la pell dia a dia” per ajudar-les.

La nostra principal arma és el Feminisme, amb tot el que comporta, no hi ha elecció, és el nostre únic camí. TRIA FEMINISME. Totes contra les violències masclistes.

Telèfon gratuït d’informació i assessorament jurídic 016 .També pots comunicar-te per WhatsApp en el número 600 000 016 i per correu electrònic escrivint a: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic).

Si eres menor d’edat i creus que alguna Dona del teu entorn està patint violència de gènere, pots cridar a ANAR, al número de telèfon 900 20 20 10. Així mateix, en la pàgina Web del Ministeri d’Igualtat s’ha creat una Web de recursos de suport i prevenció davant casos de violència de gènere (WRAP), que permet la localització dels recursos policials, judicials i d’informació, atenció i assessorament, més pròxims a la teua localitat.

Ens vegem aquest divendres a la Manifestació. Intersindical Valenciana es concentrarà entre les 18:30 i les 18:45 h al carrer Cerdà de Tallada, cantó amb el carrer Colom. Per què nosaltres TRIEM FEMISME i rebutgem tot tipus de violència masclista i de gènere!

25 de novembre de 2022

Intersindical Dones