Diputació de València

DESGOBIERNO EN EQUIPO   (2 PARTE)

“El reparto”

29 / 11 / 2017 | Administrador Local

En la nota informativa del 22 de noviembre, donde informábamos de las modificaciones de la RPT realizadas en el Pleno, expusimos la postura del STAS-IV sobre el coste económico de 4,3 millones de euros. Después del análisis general, pasamos a informar de algunos casos destacables (no todos):
A. En el Servicio de Gestión Tributaria se modifican cuatro plazas de jefatura a un C4. Recordamos que a principios de año se crearon más de treinta jefaturas para concursar entre el personal de la Diputación.
B. La plaza de Coordinador/a del Museo Taurino creada y adjudicada por decreto en junio, ahora se revaloriza con más pasta.
C. En el Servicio de Cooperación Municipal, casi 230.000 € se destinan sólo para los jefes/as. A parte, se crean dos Jefaturas de Sección nuevas.
D. La creación de un macro-servicio en Área de Administración General y Transparencia. Un reino Taifa dentro de la Diputación, facilitada por la división interna de un partido del equipo de gobierno. Después de varios meses de duro trabajo de visitas a despachos, de mensajeros, propuestas, etc. ¡¡¡Por fin se aprueba!!!
El Servicio de Patrimonio y mantenimiento lo dividen en tres servicios: jefe/a de patrimonio, jefe/a de mantenimiento y jefe/a de unidad técnica de investigación A1 26 C3, a dedo. (El coste de un jefe servicio es de 101.721 x son 3 es decir 305.163 €) Más algunas creaciones de jefaturas para despistar. Donde había un servicio ahora tenemos tres.
Se nombra un director de seguridad. El coste de la fiesta es de 261.000 €.
En el Servicio de personal, la primera medida que se adopta es abrir la plaza del jefe de personal a otras administraciones; la segunda, abrir a otras administraciones la plaza de Jefe de Unidad Preselección A1 24 C3, crean una plaza de Jefe de Innovación y Mejora de la Gestión de Personas (no es broma) A1 22 C3 de unos 87.727 €, otra plaza de Jefe Sección de Programas A2 24 C3, unos 55.252 €. Después, como es preceptivo cuando hay una modificación en el servicio se otorgan unas cuantas jefaturas más. Amortizan unas cuantas jefaturas y crean 10. Eso sí, hacia arriba.
El coste de la modificación es de 240.000 €. De los cuales 142.504 € son para crear dos plazas de jefatura, el 60% del coste. Es un ejemplo entre otras modificaciones realizadas en esta propuesta.
Tienen la osadía de hablarnos de cambio, cuando se está superando en arbitrariedades al anterior equipo de gobierno, subiendo sueldos, adscribiendo provisionalmente a puestos de “jefatura” sin atender los principios de igualdad, mérito y capacidad, modificando denominaciones de puestos de trabajo para soslayar comisiones de servicio que superan el “tiempo legal”, todo ello bajo los criterios de: quien eres, de quién eres amigo/a y que enchufe tienes.
La diputación de Valencia no puede ni debe estar por más tiempo sujeta a actuaciones que no se sustenten en planes públicos, evaluables y de gobierno. Por coherencia, requerimos al diputado de Administración General y Transparencia, TRANS-PA-REN-CI-A, pero de verdad.
Comunique y haga públicas sus políticas de personal, en función de que objetivos y con qué criterios están orientadas. Después veremos si esa política resuelve los graves problemas de personal que tiene la Diputación o ¿se está atendiendo otros intereses?


“El repartiment”

En la nota informativa del 22 de novembre, s'informàvem de la modificacions de la RPT reatilzades en el Ple, vàrem exposar la postura del STAS-IV sobre el cost econòmic de 4,3 milions d'euros, després d'exposar l'anàlisi general. En aquesta nota informativa parlarem d’alguns exemples destacables del repartiment (no tots):

A. En el Servei de Gestió Tributària modifiquen quatre prefectures a un C4, quan a l'inici de l'any ja es van crear més de trenta per a concursar entre el personal de la Diputació.
B. La plaça de coordinador/a del Museu Taurí creada i adjudicada per decret al juny, ara es revaloritza amb més pasta.
C. En el Servei de Cooperació Municipal .quasi 230.000 € de pasta per als caps. creen dos caps de secció més
D. La creació d'un macroservei en l’Àrea d'Administració General i Transparència. Un regne taifa dins de la Diputació, facilitada per la divisió interna d'un partit de l'equip de govern. Després de diversos mesos de dur un treball de visites a despatxos, de missatgers, propostes, etc. ¡¡¡Per fi s'aprova!!!
El Servei de Patrimoni i Manteniment el divideixen en tres serveis: cap de patrimoni, cap de manteniment i cap d`unitat tècnica d’investigació A1 26 C3, a dit. (El cost d'un cap servei és de 101.721 x 3 = 305.163 €), més algunes creacions de caps per a despistar. On hi havia un servei ara en tenim tres.
Es nomena un director de seguretat El cost de la festa és de 261.000 €.
En el Servei de Personal, la primera mesura que s'adopta és obrir la plaça de cap de personal a altres administracions; la segona, obrir a altres administracions la plaça de cap d`unitat de Preselecció A1 24 C3, creen una plaça de cap d'Innovació i Millora de la Gestió de Persones (no és broma) A1 22 C3, d'uns 87.727 €. Una altra plaça de cap de Secció de Programes A2 24 C3 uns 55.252 €. Després, com és preceptiu, quan hi ha una modificació en el servei s'atorguen uns quants caps més. N’amortitzen unes quantes i en creen 10. Açò sí cap amunt.
El cost de la modificació és de 240.000 €. Dels quals, 142.504 € són per a crear dos places noves de caps, el 60% del cost. És un exemple entre una altra modificacions realitzades en aquesta proposta.
Tenen la osadia de parlar-nos de canvi, quan s'està superant en arbitrarietats l'anterior equip de govern, pujant sous, adscrivint provisionalment a llocs de “caps” sense atendre els principis d'igualtat, mèrit i capacitat, modificant denominacions de llocs de treball per a camuflar comissions de servei que superen el “temps legal”, tot açò sota els criteris de: qui eres de qui eres amic/ga i qin endoll tens?
La Diputació de València quin no pot ni deu estar per més temps subjecta a actuacions que no se sustenten en plans públics, avaluables i de govern. Per coherència, requerim al diputat d'Administració General i Transparència, TRANS-PA-RÈN-CI-A, però de veritat. Ha de comunicar i fer públiques les seues polítiques de personal, en funció d`objectius i amb quins criteris estan orientades. Després veurem si eixa política resol els greus problemes de personal que té la Diputació o s'està atenent altres interessos?



  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.