Porta oberta per passar-nos de funcionaris a laborals


01 / 08 / 2006 | Amadeu Sanz

Porta oberta per passar-nos de funcionaris a laborals

El Real Decret 255/2006 modifica el Reglament de Situacions Administratives dels Funcionaris Civils de l’Administració de l’Estat, que en el seu article 15 diu textualment:
«Article 15. Excedència voluntària per prestació de servicis en el sector públic.
1. Procedirà declarar, d’ofici o a instància de part, en la situació regulada en este article als funcionaris de carrera que es troben en servici actiu en un altre cos o escala de qualsevol de les Administracions públiques, llevat que hagueren obtingut l’oportuna compatibilitat, i als que passen a prestar servicis com a personal laboral fix en organismes o entitats del sector públic i no els corresponga quedar en les situacions de servici actiu o servicis especials. L’exercici de llocs amb caràcter de funcionari interí o de personal laboral temporal no habilitarà per a passar a esta situació administrativa.

2.A efectes del que preveu el paràgraf anterior, han de considerar-se incloses en el sector públic aquelles empreses controlades per les Administracions públiques per qualsevol dels mitjans previstos en la legislació mercantil, i en les que la participació directa o indirecta de les esmentades Administracions públiques siga igual o superior al percentatge legalment establit.

3. Els funcionaris podran romandre en esta situació en tant es mantinga la relació de servicis que va donar origen a la mateixa. Una vegada produït el cessament com a funcionari de carrera o personal laboral fix hauran de sol•licitar el reingrés al servici actiu en el termini màxim d’un mes, declarant-se’ls, de no fer-ho, en la situació d’excedència voluntària per interés particular.»

Ens passaran a personal laboral fix? Quedarem en situació de excedència voluntària per prestació de serveis al sector públic?

................................................
STAS-IV a Correus.- plaça Gabriel Miró, 7-3ª pltª  Alacant (03001)  tel 665 637 900 .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

Puerta abierta para pasarnos de funcionarios a laborales

El Real Decreto 255/2006 modifica el Reglamento de Situaciones Administrativas de los Funcionarios de la Administración del Estado, que en su artículo 15 dice textualmente:
«Artículo 15. Excedencia voluntaria por prestación de servicios en el sector público.
1. Procederá declarar, de oficio o a instancia de parte, en la situación regulada en este artículo a los funcionarios de carrera que se encuentren en servicio activo en otro cuerpo o escala de cualquiera de las Administraciones públicas, salvo que hubieran obtenido la oportuna compatibilidad, y a los que pasen a prestar servicios como personal laboral fijo en organismos o entidades del sector público y no les corresponda quedar en las situaciones de servicio activo o servicios especiales. El desempeño de puestos con carácter de funcionario interino o de personal laboral temporal no habilitará para pasar a esta situación administrativa.

2. A efectos de lo previsto en el párrafo anterior, deben considerarse incluidas en el sector público aquellas empresas controladas por las Administraciones públicas por cualquiera de los medios previstos en la legislación mercantil, y en las que la participación directa o indirecta de las citadas Administraciones públicas sea igual o superior al porcentaje legalmente establecido.

3. Los funcionarios podrán permanecer en esta situación en tanto se mantenga la relación de servicios que dio origen a la misma. Una vez producido el cese como funcionario de carrera o personal laboral fijo deberán solicitar el reingreso al servicio activo en el plazo máximo de un mes, declarándoseles, de no hacerlo, en la situación de excedencia voluntaria por interés particular.»

¿Nos pasarán a personal laboral fijo? ¿Quedaremos en situación de excedencia voluntaria para prestación de servicios al sector público?