STEPV i STAS-Intersindical llancen una campanya per la dotació de personal administratiu

Les Conselleries i les Direccions Territorials d’Educació tenen una gran mancança de personal. També hi ha problemes per cobrir les baixes del personal administratiu en els centres educatius

22 / 10 / 2019 | Intersindical stepv stas precarització laboral personal de suport educatiu p.a.s.


Els dos sindicats, que formen part d’Intersindical Valenciana, han acordat llançar una campanya conjunta amb el lema “Més personal per a gestionar el personal”, ja que les dotacions de personal en els departaments de les Conselleries d’Educació i de Funció Pública no són suficients per agilitzar els diferents procediments que afecten el personal que depèn d’aquestes conselleries.
Els llocs de treball del qual estan adscrits a la Conselleria d’Educació arrosseguen un procés de precarització continuada
Així, per exemple, en l’administració educativa hi ha molts problemes per a pagar nòmines a temps, complements de direcció de les persones nomenades fa poc, caporalies de departament, actualitzacions retributives pactades des de fa mesos (complement de mestres d’ESO, per exemple), pagament dels triennis i sexennis del funcionariat de carrera nomenat el passat mes de maig, resolució de borses de treball, etc.

Pel que fa al personal depenent de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública els llocs de treball del qual estan adscrits a la Conselleria d’Educació arrosseguen un procés de precarització continuada, tant per la reducció d’efectius, com a conseqüència de les retallades de legislatures anteriors, com per una classificació d’aquests llocs de treball del tot injusta i discriminatòria.

El resultat inevitable d’aquesta situació ha estat una migració massiva de personal cap a altres conselleries com a conseqüència de la qual es produeix un notable augment de la càrrega de treball, un increment espectacular de l’estrès laboral i un deteriorament inacceptable de la salut de les treballadores i treballadors d’etiologia estrictament laboral.

Els dos sindicats porten denunciant des de fa anys a les respectives administracions aquesta situació, però els problemes continuen. Recentment ha sigut notícia per part d’ADIESPV (Associació de Direccions d’Instituts d’Educació Secundària) que hi ha instituts de secundària que no tenen encara les persones administratives o de consergeria que necessiten per obrir i tancar el centre o per gestionar la burocràcia. Igualment passa en centres d’idiomes (EOI).

STEPV i STAS se sumen a aquesta queixa i insten a l’administració a solucionar urgentment aquesta situació. Però també insten al govern valencià a posar tots els recursos pressupostaris i tot el personal necessari en les conselleries i les direccions territorials per atendre el conjunt de treballadores i treballadors que gestionen amb eficiència i eficàcia.

Recordem que hi ha més de 55.000 docents en l’ensenyament públic i només hi ha tres direccions territorials. La de València és la més gran de tot l’estat i gestiona uns 27.000 docents (Alacant uns 21.000 i Castelló uns 8000). És per això que Intersindical Valenciana ha reclamat de fa temps la creació d’almenys una nova direcció territorial que descongestione la de València i Alacant.