La Junta dels Serveis Centrals denunciarà al Tribunal de Comptes les assistències tècniques

Dilluns, 8 de juliol, la Junta de Personal dels Serveis Centrals de la Generalitat Valenciana va anunciar en roda de premsa que denunciarà davant el Tribunal de Comptes la gestió dels consellers Blasco, Gonzalez Pons i Cotino en Medi Ambient, pels sobrecostos que la contractació de personal "extern" ha suposat.

10 / 07 / 2013 | Intersindical vaersa tribunal de comptes junta de personal


Aquesta denúncia ve avalada per un informe de la Subdirecció General de la Inspecció de Serveis, elaborat com a contestació d'una denúncia de la propia Junta de Personal presentada en setembre passat, segons el qual, i entre moltes altres coses:

"... en lo concerniente a los puntos objeto de la denuncia [de la Junta de Personal], el informe viene a confirmar la existencia de las anomalías apuntadas en la misma."


“... se llegan a encomendar funciones que deberían desempeñar funcionarios, ya que implican la participación directa o indirecta de potestades públicas o en la salvaguarda de los intereses generales de las Administraciones Públicas...”


“Más del 75% del personal (...) realiza sus tareas en dependencias de la Generalitat (...) supone un riesgo de incurrir nuevamente en una condena por cesión ilegal de trabajadores...”


“... Si los trabajos encomendados a Vaersa se hubieran realizado por personal funcionario de carrera de la Conselleria se habría ahorrado un 21% más un 5,5% en concepto de cotización por desempleo. Por tanto, el ahorro total... habría sido de un 26,5%”.


Així mateix, la Junta ha denunciat els entrebancs que el Secretari Autonòmic d’Administració Pública ha posat a la tasca de la Junta, en haver-se negat reiteradament a què aquesta accedira a l'informe, a pesar d'haver estat redactat a causa de la denúncia de la propia junta.

Finalment, ha estat gràcies a Ignacio Blanco, diputat d'EUPV a les Corts, que s'ha pogut accedir a l'informe, ja que la Generalitat no li ha pogut negar legalment l'accés a documentació pública.