Diputació de València

RECUPERACION DE LA JUBILACIÓN ANTICIPADA EN LA DIPUTACIÓN

Nuestra propuesta.

05 / 04 / 2018 | Administrador Local

En convenio 2015-18 que termina este año se negoció en una época de crisis económica, en donde a los trabajadores/as se nos requirió renunciar a la incentivación de la jubilación anticipada a la espera de la recuperación y mejora de la economía. La Diputación de Valencia, según todos los indicadores, no tiene actualmente problemas económicos. Estamos en puertas de la negociación del convenio-acuerdo, es hora de recuperar esta mejora social. El STAS-IV, renunció de manera provisional a la jubilación anticipada para salvar las productividades; si hay una mejora de la economía es la hora que recuperar ese derecho, cedido temporalmente. Además, la Diputación no tiene que aumentar el presupuesto con las jubilaciones anticipadas, El dinero del incentivo a la jubilación sale de la antigüedad que se deja de pagar, y de la futura carrera profesional que no se pagará.

La incentivación económica de la jubilación anticipada en la Diputación de Valencia es viable:

1) Puede ofertar las plazas vacantes por jubilación a OPE. Teniendo en cuenta que la tasa de paro en menores de 25 años está en 46,2% y el paro en mayores de 25 años en el 17,1%, esta iniciativa ayudaría a paliar este grave problema. Con el ahorro de dinero derivado de las retribuciones por antigüedad, proveemos la jubilación anticipada.

2) Implantar la carrera profesional en la Diputación es viable, ya que presupuestariamente no es lo mismo pagar la carrera profesional a un empleado de nuevo ingreso que a un empleado de 63 años que cobraría el tope.

El ahorro en trienios y el límite de la carrera profesional de los trabajadores/as que se puedan jubilar, compensa el coste a asumir por los incentivos de la jubilación anticipada.

La ley marca que el personal funcionario puede acceder a la jubilación anticipada a los 63 años, y un determinado número de años cotizados a la seguridad social. El cómputo es por trimestres. La propuesta será la siguiente:
Si se jubila con 2 años de antelación o más. 16.000 €
Si se jubila con 1 año y 9 meses y menos de 2 años de antelación. 14.500 €
Si se jubila con 1 año y 6 meses y menos de 1 año y 9 meses de antelación. 13.000 €
Si se jubila con 1 año y 3 meses y menos de 1 año y 6 meses de antelación. 11.500 €
Si se jubila con 1 año y menos de 1 año y 3 meses de antelación. 10.000 €
Si se jubila con 9 meses y menos de 1 año de antelación. 8.000 €
Si se jubila con 6 meses y menos de 9 meses de antelación. 6.000 €
Si se jubila con 3 meses y menos de 6 meses de antelación. 4.000 €

Desde el STAS-IV creemos que esta propuesta es asumible tanto políticamente como económicamente, y así se la hemos propuesto a los miembros del equipo de gobierno y al resto de la corporación, para su negociación e implantación.

Es necesario preveer mecanismos de renovación de la plantilla envejecida (en diez años se jubilan más de 450 trabajadores) y evitar el sinsentido de personas jóvenes sin trabajo y personas mayores obligadas a alargar su mundo laboral, siguiendo los dictados de la absurda política neoliberal
Hay que decir que el Ayuntamiento de Valencia ya ha recuperado en su convenio la jubilación anticipada. La Diputación de Valencia tiene la oportunidad de recuperar uno de sus derechos sociales perdidos por los recortes con la excusa de la crisis. Ya no hay excusa para ir poniendo las cosas en su sitio.


---------------/--------------


El conveni 2015-2018 que acaba enguany es va negociar en una època de crisi econòmica, on als treballadors/res se'ns va requerir renunciar a l'incentivament de la jubilació anticipada a l'espera de la recuperació i millora de l'economia. La Diputació de València, segons tots els indicadors, no té actualment problemes econòmics. Estem a la porta de la negociació del conveni-acord, es hora de recuperar aquesta millora social. El STAS-IV, va renunciar de manera provisional a la jubilació anticipada per a salvar les productivitats; si hi ha una millora de l'economia és l'hora de recuperar eixe dret, cedit temporalment. A més, la Diputació no ha d'augmentar el pressupost amb les jubilacions anticipades, els diners d'incentiu a la jubilació ixen de la antiguitat que es deixa de pagar i de la futura carrera professional que tampoc es pagarà.
L'incentivament econòmic de la jubilació anticipada en la Diputació de València és viable:
1) Pot oferir les places vacants per jubilació a Oferta Publica d’Ocupació. Tenint en compte que la taxa d'atur en menors de 25 anys està en 46,2% i l'atur en majors de 25 anys en el 17,1%, aquesta iniciativa ajudaria a pal·liar aquest greu problema. Amb l'estalvi de diners derivats de les retribucions per antiguitat, proveïm la jubilació anticipada.
2) Implantar la carrera professional en la Diputació és viable, ja que pressupostàriament no és el mateix pagar la carrera professional a un empleat de nou ingrés que a un empleat de 63 anys que cobraria el topall.

L’estalvi en triennis i de límit de la carrera professional dels treballadors/es que es puguen jubilar, compensa el cost a assumir pels incentius de la jubilació anticipada.

La llei marca que el personal funcionari pot accedir a la jubilació anticipada als 63 anys, i un determinat nombre d'anys cotitzats a la seguretat social. El còmput és per trimestres. La proposta será la seguent:
Si es jubila amb 2 anys d’antelación o mes. 16.000 €
Si es jubila amb 1 any i 9 mesos i menys de 2 anys d’antelació. 14.500 €
Si es jubila amb 1 any i 6 mesos i menys d’1 any i 9 mesos d’antelació. 13.000 €
Si es jubila amb 1 any y 3 mesos i menys d’1 any i 6 mesos d’antelació. 11.500 €
Si es jubila amb 1 any i menys d’1 any i 3 mesos d’antelació. 10.000 €
Si es jubila amb 9 mesos i menys d’1 any d’antelació. 8.000 €
Si es jubila amb 6 mesos i menys de 9 mesos d’antelació. 6.000 €
Si es jubila amb 3 mesos i menys de 6 mesos d’antelació. 4.000 €

Des del STAS-IV creiem que aquesta proposta és assumible tant políticament com econòmicament, i així li l'hem proposat als membres de l'equip de govern i a resta de la corporació, per a la seua negociació i implantació.
És necessari preveure mecanismes de renovació de la plantilla envellida (en deu anys es jubilen més de 450 treballadors) i evitar el contrasentit de persones joves sense treball i persones majors obligades a allargar el seu món laboral, seguint els dictats de l'absurda política neoliberal
Cal dir que l'Ajuntament de València ja ha recuperat en el seu conveni la jubilació anticipada. La Diputació de València té l'oportunitat de recuperar un dels seus drets socials perduts per les retallades amb l'excusa de la crisi. Ja no hi ha excusa per a anar posant les coses en el seu lloc.



  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.