Diputació de València

PROPUESTAS DEL CONVENIO-ACUERDO 2018-22 DEL STAS-IV DIPUTACIÓN DE VALÈNCIA

Acuerdo de la asamblea del STAS-IV del 21 de febrero de 2018.

22 / 03 / 2018 | Administrador Local

La asamblea acuerda que todos los puntos no tienen que ser un compendio de todas las reivindicaciones posibles en una negociación, sino una concreción de los puntos que tienen posibilidades de negociarse en el convenio-acuerdo y el acta final.
Recuperación derechos
1. Jubilación anticipada a los 63 años, para hacer posible la renovación de la plantilla y fomentar el empleo juvenil.
2. Recuperación de la aportación al plan de pensiones, como parte de los derechos sociales. Aportación extraordinaria con el fin de recuperar el dinero no aportado por la empresa desde la suspensión de la aportación.
3. Mantenimiento de la paga de productividad en el nuevo convenio.
Medidas retributivas.
1. Implantación de la carrera profesional, redacción del reglamento de regulación de la misma, y la garantía presupuestaria para cubrir el coste económico. Garantía de no disminución de retribuciones de ningún trabajador. Creación de itinerarios formativos.
2. Redefinición de puestos de trabajo y funciones, Puestos tipo.
3. Revisión de complementos retributivos y creación de nuevos complementos que recojan la realidad de los puestos de trabajo (ejemplos: Atención al público, Parque móvil, Playas etc.). Todo no puede ser tardes o mando.
4. Dedicaciones: plena, 40 horas; mayor, 37,5 horas, ordinaria, 35 horas.
Medidas no retributivas.
1. Revisión de horarios generales, especiales (docentes, parque móvil, cultura, etc.). Implantación de tres días anuales por acumulación del cómputo anual, de libre disposición.
2. Tribunales por sorteo entre los trabajadores de la Diputación, sin cuotas por parte de la empresa, con la participación de otras administraciones para garantizar la objetividad y la igualdad de oportunidades.
3. Revisión de reglamentos sociales y estudio para evitar la impugnación por parte del delegado del gobierno.
4. Participación y transparencia real en la gestión de personal, de las modificaciones de la RPT, cursos, tribunales etc. Evaluación externa y pública de la gestión de personal.
5. Incremento de la cuantía económica de las pólizas de seguros de los vehículos. Cobertura mediante póliza individual a todo el personal técnico de la Diputación. Los trabajadores/ras tienen que tener una póliza (como el personal médico) que cubra la responsabilidad civil del trabajador con independencia de la que ahora cubre la Diputación (los políticos la tienen).
6. Transferencia de la EPA a la conselleria, estudiar la transferencia del resto de centros educativos.
7. Negociación de un acuerdo sobre la modificación de las condiciones de trabajo derivadas de las hipotéticas transferencias de competencias a otras administraciones. Hay que prever y asegurar con tiempo los derechos económicos y sociales de las trabajadoras/res que pudieran verse afectados.
8. Promoción real del uso de la bicicleta: adaptación progresiva de vestuarios y duchas en los lugares de trabajo. Así como la adecuación de comedores en los distintos centros de trabajo, para dar solución a los trabajadores que están comiendo en sus puestos de trabajo.



L'assemblea acorda que tots els punts no han de ser un compendi de totes les reivindicacions possibles en una negociació, sinó una concreció dels punts que tenen possibilitat de negociar-se en el conveni-acord i l'acta final.
Recuperació drets


1. Jubilació anticipada als 63 anys, per a fer possible la renovació de la plantilla i fomentar l'ocupació juvenil.
2. Recuperació de l'aportació al pla de pensions, com a part dels drets socials. Aportació extraordinària amb la finalitat de recuperar els diners no aportats per l'empresa des de la suspensió de l'aportació.
3. Manteniment de la paga de productivitat en el nou conveni.
Mesures retributives.
1. Implantació de la carrera professional, redacció del reglament de regulació d’aquesta, i la garantia pressupostària per a cobrir el cost econòmic. Garantia de no disminució de retribucions de cap treballador. Creació d'itineraris formatius.
2. Redefinició de llocs de treball i función, llocs tipus.
3. Revisió de complements retributius i creació de nous complements que arrepleguen la realitat dels llocs de treball (exemples: Atenció al públic, Parc mòbil, Platges etc.). Tot no pot ser vesprades o caps.
4. Dedicacions: plena, 40 hores; major, 37,5 hores, ordinaria, 35 hores.
Mesures no retributives
1. Revisió d'horaris generals, especials (docents, parc mòbil, cultura, etc.). Implantació de tres dies anuals per acumulació del còmput anual, de lliure disposició.
2. Tribunals per sorteig entre els treballadors de la Diputació, sense quotes per part de l'empresa, amb la participació d'altres administracions per a garantir l'objectivitat i la igualtat d'oportunitats.
3. Revisió de reglaments socials i estudi per a evitar la impugnació per part del delegat del govern.
4. Participació i transparència real en la gestió de personal, de les modificacions de la RLT, cursos, tribunals etc. Avaluació externa i pública de la gestió de personal.
5. Increment de la quantia econòmica de les pòlisses d'assegurances dels vehicles. Cobertura mitjançant pòlissa individual a tot el personal tècnic de la Diputació. Els treballadors han de tenir una pòlissa (com el personal mèdic) que cobrisca la responsabilitat civil del treballador amb independència de la qual ara cobreix la Diputació, (els polítics la tenen).
6. Transferència de l’EPA a la conselleria, estudiar la transferència de la resta de centres educatius.
7. Negociació d'un acord sobre la modificació de les condicions de treball derivades de les hipotètiques transferències de competències a altres administracions. Cal preveure i assegurar amb temps els drets econòmics i socials dels treballadors/res que pogueren veure's afectats.
8. Promoció real de l'ús de la bicicleta: adaptació progressiva de vestuaris i dutxes en els llocs de treball. Així com l'adequació de menjadors en els diferents centres de treball, per a donar solució als treballadors que mengen en els seus llocs de treball.



  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

Relacionat