Diputació de València

OPE O TRANSFERENCIA.

18/10/2017

18 / 10 / 2017 | Administrador Local

La Diputación de Valencia gestiona directamente varios centros educativos; las escuelas de formación profesional de Catarroja, Requena, el IVAF (actualmente es un centro de primaria) y el centro de Formación Adaptada además de unos cuarenta profesores de EPA (formación de adultos) repartidos por centros municipales y/o de la conselleria por diversos pueblos de la provincia. La Diputación opto por dejar morir a la EPA en lugar de gestionar su transferencia a la Generalitat como hubiese sido lógico. En diez años este colectivo docente se habrá jubilado y extinguido.
Problemas que acarrean la indecisión o dejadez de este colectivo:
Primero: la precariedad laboral, en estos centros hay varias vacantes, y en aumento año tras año. Se están cubriendo por medio de interinos por curso, como forma de salir del paso sin solucionar el problema. Estamos a mediados de octubre y no se han contratado a los profesores de carpintería, cocina, pastelería y educación general básica en FPA. Además en la Escuela de Capataces Agrícolas de Catarroja siguen sin contratar a profesores y psicólogo/a.
Segundo: Necesidad de inversión en los centros para la renovación de material para los talleres y docencia.
¿Cuál ha sido y es la postura del equipo de gobierno? Nos consta que la diputada responsable de los centros desde hace dos años ha sido informada de las necedades del colectivo de educación de la Diputación, pero en dos años no han tomado ninguna medida para resolver los problemas.
Para el STAS-IV, esta inoperancia es una falta de decisión política del equipo de gobierno. Por una parte consideran que estas competencias educativas son de la conselleria y no de la diputación. Podríamos estar de acuerdo pero no se puede estar dos años mirando hacia el otro lado por indecisión política. La consecuencia es: centros en precario y los ciclos educativos sin cubrir las vacantes de profesorado. ¿Hay alguna negociación real en la conselleria?
Se debe de abordar una OPE de profesorado que abarque todos los centros con sus especialidades, no se puede estar contratando año tras año una parte importante del colectivo docente. O se transfieren a conselleria o hay que dar estabilidad y continuidad al profesorado en los centros.
Señor presidente y equipo de gobierno, STAS-IV les sugerimos tomen una decisión y no estar esperando que otra administración les solucione el problema.




OPE O TRANSFERÈNCIA. 18/10/2017
La Diputació de València gestiona directament diversos centres educatius; les escoles de formació professional de Catarroja, Requena, l` IVAF (actualment és un centre de primària) i el centre de Formació Adaptada, a més d'uns quarenta professors d´ EPA (formació d'adults) repartits per centres municipals i/o de la conselleria per diversos pobles de la província. La Diputació opta per deixar morir a l` EPA en lloc de gestionar la seua transferència a la Generalitat com hauria sigut lògic. En deu anys aquest col·lectiu docent s'haurà jubilat i extingit.
Problemes que impliquen la indecisió o deixadesa d'aquest col·lectiu:
Primer: la precarietat laboral, en aquests centres hi ha diverses vacants, i en augment any rere any. Les vacants s'estan cobrint per mitjà d'interins per curs, com a forma d'eixir del pas sense solucionar el problema. Estem a mitjan octubre i no s'han contractat els professors de fusteria, cuina, pastisseria i d'educació general bàsica en FPA. A més en l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja continuen sense contractar a professors i psicòleg/oga.
Segon: Necessitat d'inversió en els centres per a la renovació de material per als tallers i docència.
Quina ha sigut i és la postura de l'equip de govern? Ens consta que la diputada responsable dels centres des de fa dos anys ha sigut informada de les necessitats del col·lectiu d'educació de la Diputació, però en dos anys no han pres cap mesura per a resoldre els problemes.
Per al STAS-IV, aquesta inoperància és una falta de decisió política de l'equip de govern. D'una banda, consideren que aquestes competències educatives són de la conselleria i no de la Diputació. Hi podríem estar d'acord, però no es pot estar dos anys mirant cap a l'altre costat per indecisió política. La conseqüència és: centres en precari i els cicles educatius sense cobrir les vacants de professorat. ¿Hi ha alguna negociació real en la conselleria?
Es deu abordar una OPE de professorat que abaste tots els centres amb les seues especialitats, no es pot estar contractant any rere any una part important del col·lectiu docent. O es transfereixen a conselleria o cal donar estabilitat i continuïtat al professorat en els centres.
Senyor president i equip de govern, STAS-IV els suggerim que prenguen una decisió i no estiguen esperant que una altra administració els solucione el problema.



  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.